Takarítsuk figyelmesen a tömörfa bútort!

A lakásunk berendezésénél mindig figyelni kell az egységre és a későbbi karbantartásra. A tömörfa bútor több figyelmet igényel, így vásárlás előtt érdemes utánajárni, hogy lesz-e lehetőségünk a megfelelő karbantartásra. Általában a napi rohanás mellett sokkal kevesebb idő maradt a rendszeres és alapos takarításra.

Sok háziasszony csak hetente egyszer tud a sarkokba is eljutni és a hét többi napján inkább csak a felületes tisztaságra figyelnek. Ez azt jelenti, hogy hagyományos tisztítószert tesznek a felületre és azt törlőkendővel áttörölgetik.

Azonban, amikor valódi fával állunk szembe, akkor a további táplálásra is figyelmet kell fordítani, hogy a rendszeres használat során se veszítsenek a fényükből. Nagyszüleink több trükköt is ismertek, amit ma is tudunk használni.

Egyik ilyen lehet a lenmagolaj és a só keveréke. A kapott lét tegyük gyapjúra és azzal óvatosan dörzsöljük át a tömörfa bútor felületét. A legfontosabb, hogy ne nyúljunk a súrolószerekhez és az aceton tartalmú tisztítószerekhez.