Sokoldalúnak számít a cross kerékpár

Bringázás kompromisszumok nélkül! Nagyjából ez lehetett annak az illetőnek az elképzelése, akinek először kipattant a fejéből a cross kerékpár koncepciója. De mi is ez a bringa, kinek ajánlott és miért érdemes ezt választani?

A cross kerékpár tulajdonképpen egy lecsupaszított túrakerékpár. Mivel nincs felszerelve sárvédővel, csomagtartóval és kitámasztóval, ezért jóval alacsonyabb súllyal rendelkezik. Ennek köszönhetően, sokkal könnyebben tehetünk meg a cross kerékpárral hosszabb távokat.

Bár a felsorolt alkatrészek egyenként nem számítanak nagy súlynak, de tudjuk, hogy a sok kicsi sokra megy. Már az első alkalommal érezhetővé válik a könnyed kialakítás. Az enyhébb akadályokat is jól viseli a bringa, amelyekkel például egy földúton találkozhatunk.

Tehát, aki szeret változatos terepen bringázni és nagy távokat megtenni, annak mindenképp az előnyére válhatnak a cross kerékpár összetett jellemzői. A minimum 18 sebességes váltórendszernek hála, könnyedén legyőzhetjük az utunkat álló emelkedőket is. Sokoldalú, megbízható és nem utolsósorban kényelmes típus.