Remek kiegészítőként szolgál a hidrofor tartály

Egy jól működő házi vízmű felépítésének egyik meghatározó eleme a kellő teljesítménnyel rendelkező pompa. Ezen kívül, a hidrofor tartály az, amire mindenképpen szükség lesz. A működés automatizálható egy áramlás-, nyomáskapcsoló beiktatásával. Egyre több háztartásban igyekeznek saját forrásból megoldani a vízellátást, legalább részben.

Ásott vagy fúrt kút, esővíztároló ciszterna, esetleg a közelben lévő természetes forrás szolgálhat alapul. Az így nyert folyadék némi tisztítással mosásra, WC öblítésre, mosogatásra kiválóan alkalmas. A hidrofor tartály lényegi feladata, hogy megelőzze a szivattyú szüntelen ki- és bekapcsolását. Ezzel jelentősen kitolhatja a berendezés élettartamát. A szárazonfutás ellen is védhet. Az optimális méret kiválasztására megéri figyelni.

Alapvetően a teljes kapacitásnak csak az egyharmad része nyerhető ki. A modern hidrofor tartály típusokban már található egy gumimembrán, ami tovább fokozza a hatásfokot. A régi változatokhoz képest kevesebb karbantartás igényelnek, így megéri a mielőbbi csere beiktatása.