Önbeálló csapágy hosszú élettartammal

A kifinomult, modern változatok közé tartozik, amelyek az apróbb munkák elvégzéséért felelősek. Az önbeálló csapágy sok ipari gépben, motorban, autóban használt alkatrész. Alkalmas a kisebb erőátvitelekre, viszont az axiális erőket nem képes felvenni.

Az önbeálló csapágy golyósora képes elfordulni egy ponton, ennek hála képes kompenzálni a hőmérsékletből, gyártásból és terhelésből származó szöghibákat.

A csapágy elmozdulását a külső gyűrű belső gömbfelülete teszi lehetővé. Ezeknél a modelleknél figyelembe kell venni a gördülő elemek kilógását a csapágy síkjából. Ellenkező esetben megtörténhet, hogy nem fog tökéletesen illeszkedni a korábbi változathoz képest.

Az NTN-SNR webáruház ebben a kategóriában is kiváló termékeket vonultat fel, amelyek rendkívül ellenállóak és ennek következtében jól bírják a strapát. Az egyik nagy előnye az önbeálló csapágynak, hogy minimális a kenőanyag igénye. Egy egyszeri zsírozást követően is, már hosszú időn keresztül problémamentesen fog üzemelni, miközben csökkenti a súrlódás mértékét.