Nagyon tartósak a kerámia bevonatos edények

Az emberiség már nagyon régen felfedezte, hogy mennyi mindenre használhatja a kerámiát, mivel rendkívül ellenállónak számít.

Így van ez a kerámia bevonatos edények esetében is, amik manapság már sokkal modernebbek mint a kezdetekben, sőt, ezeket már szinte össze sem lehet hasonlítani a régiekkel. Azonban az ételek elkészítésében még mindig hatalmas szerepük van. Ráadásul a fogások úgy készülhetnek el, hogy a szakácsnak, szakácsnőnek nem kell fognia a fejét, ha véletlenül odakapott az étel.

A kerámia bevonatos edényekben nem fog letapadni semmi és rendkívül magas a hőellenállásuk. Ez azért nagyon jó hír, mert a magas hőfok bizonyos esetekben beindíthat nem várt kémiai és fizikai reakciókat.

Aki nem szereti a mesterséges anyagokat, azoknak a kerámia bevonatos edények tökéletes választásnak számítanak. A teflon edények szintén nagyon elterjedtek, azonban az ezekben található tapadásmentes réteg sokkal érzékenyebb a sérülésekre, mint a kerámia bevonatos edényekben található bevonat, ebből következik, hogy ezek sokkal tartósabbak is.