Műanyag vakondháló telepítése a pázsit épségéért

Elszaporodtak a rágcsálók a kertjében? A vakondháló telepítése megoldást jelent ezeknek az állatoknak a megfékezésére. De ahhoz, hogy a „csapda” működjön és megbízható védelmet nyújtson sok éven át, ismernie kell néhány jellemzőjét. Nem javasolt fémből készült tekercset lefektetnie, mivel az idővel rozsdásodik és törékennyé válik, így az állat könnyen áttörhet rajta vagy eltörheti azt.

A legjobb védelem ellenük a speciális fröccsentett polietilénből készült műanyag vakondháló telepítése, ami tartós, ellenáll a biológiai korróziónak, a rothadásnak, a hirtelen hőmérsékleti változásoknak és a légköri csapadékoknak. Manapság a piacon ezekből nagy választék található, de előnyben kell részesíteni az apróbb szemű termékeket. A legjobb megoldás az, ha a szemek mérete nem haladja meg a 20×25 mm nagyságot, mivel a vakond egy kicsi állat, 5-8 cm méretű és a nagyobb szemen keresztül könnyen átpréselheti magát, így pedig folytathatja a járatok ásását.

A vakondháló telepítése meglehetősen egyszerű és nem igényel speciális eszközöket. A munkánkat mindig hatékonyan és időben végezzük el. A dolgozóink pedig örömmel segítenek a leginkább megfelelő kerti locsolórendszer kiválasztásában. Hazai viszonylatban az elsők között vagyunk, akik alkalmazzák az automata öntöző berendezések piacának újításait. A sokéves tapasztalatunkról a több tucat sikeres projekt tanúskodik, amelyekről az ontozorendszeres.hu weboldalon a saját szemével is meggyőződhet. A tevékenységünk fő irányzata a kerti locsolórendszer tervezése, telepítése és karbantartása.

Egyes területnek napi, másoknak heti, míg néhánynak havonta egyszer vagy kétszer történő öntözésre van szüksége. Bizonyos vezérlők nem képesek felosztani az öntözés gyakoriságát a különböző zónák között. De a kifinomultabb elektronikus vezérlők már rengeteg programozási lehetőséggel rendelkeznek. Ilyen helyzetekben olcsóbb és praktikusabb, ha kettő vagy több különálló vezérlő van elhelyezve a különböző öntözési zónákba. A kerti locsolórendszer zónákra történő felosztásakor figyelembe veszik a növények nedvesség iránti szükségletét és a vízellátási forrást.