Milyen nyomtató illik az igényeihez?

Lehet, hogy a printer rövid szó és nem fülbemászó, de a mindennapi életünkhöz kapcsolódik. Bárhol is olvassa ezeket a sorokat, biztosan van a közelben nyomtató. A készülék 1980-as bevezetése óta a népszerűsége és teljesítménye egyre nőtt, felváltva az írógépeket.

Sokféle fajtája létezik, de a tintasugaras és a lézeres a két leggyakoribb. A tintasugaras nyomtató rendkívül csekély mennyiségű tintát helyez a papírra a kép létrehozásához. A tinta útjában lévő mágneses lemez a tintát a kívánt alakban a papírra irányítja. Egy tipikus tintasugaras printer 300 dpi felbontást biztosít, de néhány újabb modellnél a felbontás sokkal nagyobb. A lézeres modellek működése teljesen különbözik a tintasugaras változatoktól. Ezek lézersugarat használnak a kívánt kép előállításához.

Ha Ön nyomtatót tervez vásárolni és zavarban van, hogy melyiket válassza, akkor van néhány szempont, ami segíthet a döntésben. Ilyen például a kezdeti költségek, a fenntartási díjak (patronok töltése), a nyomtatási sebesség és minőség, valamint a színes nyomtatás lehetősége.