Milyen a minőségi zuhanyfolyóka?

Manapság virágkorukat élik az épített zuhanyzók, amelyek rendívül kényelmesek és esztétikusak, viszont ebben az esetben mindenképp gondolkodni kell a megfelelő vízelvezetésről. A minőségi zuhanyfolyóka keresésben sokat tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a watermarkt.hu. Amilyen fontos a szerepük, annyira kevés odafigyelést kapnak manapság ezek az épületgépészeti elemek, ami főként annak köszönhető, hogy a kivitelező nem rendelkezik elég információval a lefolyókák terén.

A látható részek esztétikai értékén kívül, sokkal összetettebbnek számít a beépítéssel kapcsolatos tényezők meghatározása a választás során. Amikor belépünk egy barkácsáruházba és szemügyre vesszük a vonalfolyókák mintadarabjait, akkor könnyen olyan érzésünk támadhat, mintha egy túlméretezett sajtreszelőt vagy nokedliszaggatót tartanánk a kezünkbe. Ha ez az érzés kezd úrrá lenni rajtunk, az nem véletlen, úgyhogy nem is érdemes foglalkozni az adott darabbal. A sorjás lyukasztás, az élek pontatlan találkozása és a forrasztással, hegesztéssel történő összeállítás épp elég egyértelmű jelei annak, hogy bizony egy silány termékkel van dolgunk. Érdemes az egydarabból készült, mélyhúzott modelleket választani. A szakszerűtlen hegesztés rozsdásodást eredményezhet.

Mire figyeljünk még zuhanylefolyóka vásárlásnál?

Nagyon fontos a megfelelő szigetelés, ezért nem árt ellenőrizni, hogy a kiválasztott modell szigetelőkarimája képes fogadni a kenhető szigeteléseket. Szigetelőkarima hiányában szinte biztos az ázás, ami egy emeleti zuhanyzó esetén különösen kellemetlen.

Az épített zuhanyzók burkolásához mindenki az ízlésének megfelelő padlólapokat választ, ami nem is probléma, amennyiben figyelembe vesszük a lefolyóka választás során ezek vastagságát. Érdemes olyan lefolyókát választani, aminek a részmagassága a burkolat szintjéhez állítható. További előny a vízszintnek a beállítása a lábacskák segítségével. A könnyű tisztíthatóság pedig a higiénia miatt számít lényegesnek. A kellemetlen szagok elkerülése végett, nem árt olyan modellt választani, ami legalább 5 cm vízzárral rendelkezik.