Miért jó választás a 18650 akkumulátor?

Lítium-ion elemek a leggyakoribbak a hétköznapi használatban. A 18650 akkumulátor megjelenésében leginkább az AA típusra hasonlít, azonban sokkal nagyobb méretű. Ezeket videokamerákban, elektromos kisautókban, rádiókészülékekben, digitális fényképezőgépekben és egyéb nagykapacitású műszaki eszközökben használják.

Még a laptopok töltéséhez is alkalmazzák a 18650 akkumulátort, ahol egymást követve kapcsolódnak. Különösen nagyra értékelik ezt a fajtát a LED lámpák tulajdonosai, mivel ezek az elemek sokkal világosabb fényt adnak, mint az AA vagy AAA típusok. További előnyük, hogy kiemelkedő kapacitással és alacsony önkisüléssel rendelkeznek.

Ezen túlmenően, az ilyen elemekben nincs memóriahatás. Más szóval, még abban az esetben is, amikor egy nem teljesen lemerült áramforrást töltünk fel, nem kell félnünk a kapacitás visszafordíthatatlan elveszítésétől. Az 18650 akkumulátor nem igényel különleges karbantartást és kiváló erőforrással büszkélkedik, ami akár 500-1000 ciklus is lehet. Ez azt jelenti, hogy az élettartamuk átlagosan 10-12 év.