Kabinbőrönd néhány napos utakra

Rövidebb repülős utazásokra nem szükséges nagy bőrönddel menni. Egyrészt nem is tudnánk kihasználni, másrészt kényelmetlen lehet egy méretes utazótáskát magunk után hurcolni, holott nem is indokolt, hogy akkora csomaggal induljunk útnak.

Ilyenkor bőven elég a kabinbőrönd, amit az utastérbe is felvihetünk, amennyiben figyelünk arra, hogy a méretei megfeleljenek az adott légitársaság előírásainak. Ekkor még külön fizetni sem kell a kabinbőrönd miatt, tehát spórolási célzattal is érdemes lehet utánanézni, hogy mik az előírások erre vonatkozóan.

Fontos tudni, hogy a különböző cégek más-más méreteket és súlykorlátot határoztak meg, vagyis nem lesz elegendő csak egyiknek megnézni a szabályzatát. Mindig azt kell megnézni, amelyikkel éppen utazunk és érdemes rendszeresen újra elolvasni a kabinbőrönd kapcsán megfogalmazott előírásokat, mert ezek bármikor változhatnak.

Jobb előrelátónak lenni és még az út előtt felkészülni arra, hogy mire számíthatunk, mert akkor garantáltan nem érhet bennünket kellemetlenség.