Gyorsítja az anyagcserét a kreatin kapszula

Az egyik legnépszerűbb táplálékkiegészítő biológiai szerepe a szervezetben az izomrostok energiaforrásaként van meghatározva. Ezt az összetevőt a szervezet már valamivel több mint 100 grammnyi mennyiségben tartalmazza.

Az átlagos életmódot folytató embereknek a napi 2-3 grammos extra fogyasztást a kreatin kapszula vagy a kreatin tartalmú élelmiszerek további bevitelével kell kompenzálni. Jelen szerves savat a sportban anyagcsere gyorsítóként használják. Emellett, a kreatin kapszula növeli az anyagcserét, hidrolizáló tulajdonságot fejt ki, továbbá fokozza a teljesítményt.

Az anyaggal kapcsolatban azonban néha hallhatunk meg nem erősített mítoszokat is. Ezeket olyan tapasztalt sportolók cáfolják, akik rendszeresen szedik az izomnövelés elérése érdekében. Például bebizonyosodott, hogy nem hajlamos a gyomorban történő lebomlásra.

A monohidrát ennek a biológiai összetevőnek az egyik legemészthetőbb formája, de vannak esetek, amikor ez az összetevő rosszabbul emésztődik. Ilyenkor a komplex kreatin kapszula szedése ajánlott.