Az egyik leghasznosabb ajándék a vezetéstechnikai tréning

Mindennapos tevékenységnek számít már az autóvezetés, de nem mindegy, hogy ez milyen módon történik. Kezdő és haladó vezetőknek is hasznos ajándékokat találhat az olyan oldalakon, mint az elmenyplaza.hu. A profi vezetéstechnikai centrumok kínálatában, a friss jogosítvánnyal rendelkezők mellett, a tapasztaltabb sofőrök is különleges élményeket élhetnek át.

Kiképzett instruktorok irányítása mellett, a kurzusok minden perce hasznos tanulnivalóval és rengeteg új dologgal telített. Az internetes oldalak nagy választékban kínálnak különféle vezetéstechnikai tréning kuponokat. Ezek magukban foglalnak egy 2,5 órás bevezető edzést, aminek során felmérhető a vezetési tudás.

Az oktatók megmutatják, hogy miként lehet biztonságosabban hajtani nagy sebességnél, hogyan kell kezelni az esetleges kritikus helyzeteket. Mindez egy erre a célra kialakított ügyességi pályán történik. A tréning után a felhasználó kipróbálhatja valamelyik nagyobb teljesítményű autót, mint például a 480 lóerős egyedi Ford Mustang BOSS 302 modellt.

A megvásárolt voucher tartalmazza a cég elérhetőségeit, amelyeken a vásárlást követően időpontot kell egyeztetni. Kiskunlancházi DRX Ring az autózás helyszíne. Maximum 8 fős csoportot tudnak egyszerre fogadni itt. A befizetett összegtől függően 1, illetve 3 kör tehető meg a már említett Ford típusú gépkocsival, az alaptréning után.

A biztonságos tanulás érdekében, a feladatok végrehajtása saját járművel történik úgy, hogy az oktató folyamatos rádiókapcsolatban van a résztvevővel. Amennyiben nem kivitelezhető a feladatsor saját autóval, felár ellenében igényelhető jármű is a programhoz.

Optimális tapadású és csúszós felületen is történik vezetés, elméleti felkészítés után, vészhelyzeti fékezések gyakorlásával, majd szlalom-vezetéssel száraz és vizes pályán egyaránt, kanyarban történő irányváltással és változó sebességgel kivitelezett kerülési manőverekkel.

A kanyarodási technikák során bemutatásra kerül az alul- és túlkormányozottság jelensége is. A téli hónapokra felkészítő vezetéstechnikai tréning is megvalósítható, aminek során megismerhetőek a hegyvidéki vezetés sajátosságai is.