Az automata öntözőrendszer kiegészítő elemei

Az nem kérdés, miszerint szimpatikus-e a gondolat, hogy egy gép elvégezze helyettünk a munkát, vagyis ebben az esetben a locsolást. A méltán népszerű automata öntözőrendszer az esetek többségében egyből elnyeri az érdeklődők szimpátiáját.

A kérdés inkább az szokott lenni, hogy vesszük-e a fáradtságot és kérünk-e árajánlatot, hogy aztán a tettek mezejére lépjünk a rendeléssel? Az automata öntözőrendszer sokszor azért tűnik félelmetes csengésűnek, mert milliós tételeket gondolunk mögé, miközben az is elképzelhető, hogy az előzetes becslésünk töredékéért megvalósítható az egész.

Ezen kételyek elhessegetésének egyetlen módja van tulajdonképpen, a kutatás. Szerencsére az interneten is vannak előzetes árajánlatok, amelyek a pontos feltételek ismerete nélkül képesek információval szolgálni az érdeklődőknek.

A kert komplexitásától függően, akár ránézésre is megállapítható könnyűszerrel, hogy hány zónás berendezés szükségeltetik majd, tehát milyen árkategóriában gondolkodjunk az automata öntözőrendszer kapcsán.

Mint ahogy mindennek, a locsolórendszer beüzemelésének is van pontos menete, legalábbis ideális feltételek között. Az öntözőrendszer telepítés ugyanis nem ördöngösség, ez is egy aránylag jól strukturált probléma, ha valakinek van benne tapasztalata.

Miután befut az érdeklődő a kivitelező céghez, az elvárások és a terepi viszonyok ismertetése következik, amelyek alapján egy ajánlatot dolgozik ki a cég. Ha elfogadta a kerttulajdonos ezt a bizonyos ajánlatot, kezdődhet az öntözőrendszer telepítés.

Természetesen elkerülhetetlen felmérni a terepet fizikailag is, hiszen felelős döntések csak ennek tudatában hozhatóak. A munkákat némileg bonyolítja, ha nagy a távolság a kivitelező cég és a helyszín között, de igazából minden megoldható.

Az öntözőrendszer telepítés önmagában több lépcsőben történik. Akit részletesen érdekelnek a lépések, mindenképpen fel kell venni a kivitelező vállalattal a kapcsolatot, mert ők készséggel és nagy szakértelemmel avatnak majd be mindenkit a tervekbe.