Angol nyelvvizsga, ami az életből merít

A fiatalabb generáció már aligha tudja, hogy miről volt híres vagy leginkább hírhedt a Budapest szívében található Rigó utca. Egy pár éve még olyan intézménynek adott helyet, ami az egyik legnehezebb angol nyelvvizsga központjának számított. Bár az alapos felkészülést és megfelelő tudást azóta is elvárja mind ez, mind az összes többi vizsgaközpont, azóta azért sokat változott a metodológia.

Napjainkban a nyelviskolás és a hallgatók által egyik legközkedveltebb például az Euroexam angol nyelvvizsga. A népszerűségét pedig annak köszönheti, hogy bár nem könnyű letenni, a feladatokat az életből meríti.

Ez pedig egy olyan tudás alapja, amit aztán ténylegesen és eredményesen lehet használni bármilyen angol nyelvterületen és nemcsak a tanteremben ülve. Íme néhány példa az angol nyelvvizsga feladatokra: nyomtatvány kitöltése, valamilyen információ megtalálása egy prospektusban vagy hirdetésben, hosszabb szöveg lényegének összefoglalása, rádió- és televízió műsor megértése, hivatalos levélre való válaszadás.