A száraz bőr okai az időjárás viszontagságai is lehetnek

Az olyan környezeti okok, mint a hideg levegő, a kemény szél, a hormonális egyensúly hiánya, az agresszív vegyi anyagok vagy kozmetikumok használata elszívja a nedvességet a bőrből, így az télen hámlóvá és repedezetté válik.

A mai rohanó, nagy nyomás alatt álló életmódban a nőknek túl sok szerepkörrel kell zsonglőrködniük, így nagyon kevés idejük marad arra, hogy a száraz bőr okai és annak megszüntetése után keresgéljenek. A feszültség, az aggodalmak, a szorongás és az öregedés hatására a bőr kevésbé lesz aktív, így szárazabbá, törékennyé válik, hajlamos a ráncosodásra, a szem és a száj körüli ráncokra, valamint elveszíti fiatalos színét és ragyogását. A tél közeledésével készüljünk fel az alacsonyabb hőmérsékletre és a száraz bőr okaival való állandó küzdelemre! Télen a bőrünk könnyen kipirosodhat, irritálódhat, kiszáradhat és feszülhet, ami gyulladást és kellemetlen érzést okozhat.

A hidratálás elengedhetetlen a száraz bőr okainak felszámolásához a hidegebb időben. Válasszunk olyan hidratáló krémet, ami védőréteget képez a bőrön és több nedvességet tart meg.