A lézeres szemműtét menete lépésről lépésre

lézeres szemműtét
Lézeres szemműtét

Bizonyos korosztályba tartozó személyek, pontosabban a 18-45 éves közöttiek esetében, néhány perces szemműtéttel visszaadható az éleslátás élménye, szemüveg és/vagy kontaktlencse nélkül. Ez nem más, mint a lézeres szemműtét, amitől sokan azért tartanak, mert nincsenek ismereteik az eljárásról. Erre is kitérnek a drszaboantal.hu weboldalon. Nagyon jó tájékozódni ezen a weboldalon, mert itt kitölthetünk egy alkalmassági tesztet is, aminek alapján megtudhatjuk, hogy alkalmasak vagyunk-e a beavatkozásra. Megismerhetjük továbbá az összes lézeres szemműtétet, azok hatásait és gyógyulási idejét.

Például a legmodernebb lebenyes eljárás során, a FEMTO lézer készíti a lebenyt és egy excimer lézer végzi a dioptriakorrekciót. Ennél a beavatkozásnál a legkisebb az esély az úgynevezett steril gyulladásra és a leggyorsabb a gyógyulási idő is. A LASIK lebenyes eljárásnál a lebenyt egy mikrokeraton eszközzel készítik a szaruhártyán és az excimer lézer végzi a dioptriakezelést a szaruhártya stroma állományban.

Itt szintén rövid a regenerálódási idő. De választható a Zero-Touch, vagyis az érintésmentes felszíni kezelés is, aminél már kicsit hosszabb a gyógyulási idő. A legrégebbi eljárási mód a PRK, ami szintén meghozza az elvárt eredményt, akárcsak a többi beavatkozás, viszont lényegesen hosszabb gyógyulási idővel kell számolnia a páciensnek. Bármelyik változat mellett döntünk, az hosszú távú megoldást jelent, azonnali látásjavulást eredményez. Az eljárás nem fájdalmas, a beavatkozás csak néhány percig tart.

Nyilvánvaló, hogy egy magánrendelőben fizetnünk kell a kezelésért, ami miatt sokan halogatják a műtét elvégzését. Viszont ennek az ára rövid időn belül megtérül, hiszen többé nem lesz szükség kezelésekre, szemüvegek vásárlására. Nem beszélve arról, hogy az operációt követően tökéletesen fogunk látni minden távolságra, tehát megszabadulunk a rosszul látás okozta kellemetlenségektől. Természetesen, Dr. Szabó Antal szemész szakorvos portálján megtalálhatjuk a szemműtétek árainak listáját is.