A golfkönyök nemcsak a sportolókat érinti

Sokan sajnos abban a tévhitben élnek, hogy egyes betegségek csak és kizárólag speciális körülmények között alakulhatnak ki.

Ezen téveszme által vezérelve elterjedt az a híresztelés, hogy a golfkönyök az élsportolók betegsége. Természetesen ez nem így van, hiszen a fent említett betegség sokkal prózaibb élethelyzetekben is létrejöhet, például ha túl sok időt töltünk a számítógép előtt. A kar izmainak túlzott fizikai megerőltetése miatt, a könyök belső felülete, az ujjak és a csukló egy idő után rendkívül kellemetlen fájdalomnak lesz kitéve, majd nagyon hamar azt vehetjük észre, hogy minden legépelt mondat után keservesen felszisszenünk.

Előzzük meg a bajt! Néha hagyjuk abba a munkát, relaxáljunk és ha szükségét érezzük, borogassuk, illetve masszírozzuk meg kicsit a könyökünket, csuklónkat. Ez a módszer sokat segíthet. Ha azt vesszük észre, hogy mi is a golfkönyök okozta szenvedésben élünk, ne tétovázzunk, hanem szerezzük be a terápiás jellegű sporteszközöket, amelyek már rövidtávon is éreztetik jótékony hatásukat!