A címkenyomtató vonalkódokat kreál

A modern technológia fejlesztéseit a kereskedelmi iparág is sikeresen alkalmazza. A címkenyomtató gépek által készített vonalkódok tartalmazzák az adott árucikk adatait, de olyan formában, ami egyszerű, vizuális szemrevételezéssel nem értelmezhető. Szükség van néhány leolvasó funkciót ellátó berendezésre.
Az asztali vagy hordozható vonalkód olvasó digitálisan veszi le az adatokat és továbbítja a pénztárgép, a raktár felé, de csatlakoztatható a címkenyomtató mellé POS rendszer is.

Ez a kifejezés az eladás során felhasznált és a munkát megkönnyítő berendezések és szoftverek összességét jelenti. Léteznek mobil nyomtatók is, amelyeknek leginkább a szállító cégek veszik hasznát. Asztali termál blokk printerek alkalmazása az értékesítő pontokon indokolt.
Folyamatosan nő az igény az ügyfelek oldaláról az önálló munkavégzésre, ezért azoknak a cégeknek, akik szeretnék az önkiszolgáló élményt továbbítani a vásárlóik felé, a KIOSK típusú készüléket ajánlott beszerezni. A címkenyomtató és a járulékos gépek által lehetővé válik a gyors, kényelmes termékértékesítés.