A Brut pezsgő hagyományteremtő ereje

Születésnap, névnap, ballagás, sikeres érettségi, diplomaosztó, esküvő. Ezek az alkalmak, a népesebb családokban évente ismétlődnek. Van azonban egy közös dolog közöttük. Az ünnepi hangulat, ami szinte el sem képzelhető valamilyen alkoholos ital nélkül, példának okáért egy palack Brut pezsgő hiányában.

Tisztelet a kivételnek, de ma már elmondható, hogy minden ünnep italfogyasztással párosul, legyen az bármilyen. A pezsgő évszázados hagyományát a mai napig őrzik világszerte, tehát a pezsgőbontás kizárólag valamilyen ünnepi eseményt von maga után. A Brut pezsgő, a francia nyers szó jelentése. Ebből érthető, hogy a champagne gyártási eljárás szerint, a cukortartalommal alig rendelkező pezsgőfajtáról van szó.

A száraz, érces íz meghatározó ennek az italnak a választékában. A szőlő alapanyag a minőségi borok és pezsgők íz-világát biztosítja, amit a megfelelő cukortartalom hozzáadásával lehet szabályozni és ezáltal besorolni a megfelelő kategóriákba. A Brut pezsgő manapság az egyik legnépszerűbb típus a vásárlók körében.