Az Olajág Otthonok remek lehetőségeket rejtenek

Időskorban sokaknak van szükségük ápolásra, gondozásra. Ha pedig az egészségi állapotuk nem is kívánja meg az extra törődést, a magány és a feleslegessé válás érzésének ellensúlyozására is kiváló megoldást tudnak kínálni az Olajág Otthonok.

Ezek ugyanis nem beteggondozó intézmények öregeknek, bár szükség esetén erre is van lehetőség, hanem elsősorban olyan közösségek, ahol az emberek nyugdíjas korukban is társaságban tudnak lenni és különféle rendezvényeken, foglalkozásokon vehetnek részt.

Fiatalon, amikor még körülvesznek minket a barátok, kollégák és ismerősök, nem is gondolnánk, hogy ez milyen fontos lehet, pedig sok idős ember érzi úgy, hogy már senki sem törődik velük, a családjuknak nincs idejük rájuk, így nincs is értelme az életüknek.

Azonban az Olajág Otthonok vissza tudják adni az életkedvüket és még sok-sok évet élhetnek le úgy, hogy aktívak maradnak, mindennap új dolgot próbálnak ki és utazgatnak is a többi lakóval együtt. Ráadásul a mosással, főzéssel és takarítással sem kell foglalkozniuk, mert ezekhez segítséget kapnak az Olajág Otthonok munkatársaitól.